#001 Przepisy
Sałatka z sosem musztardowo-miodowym
Lekka i chrupiąca sałatka z dodatkiej popularnej włoskiej sałaty radicchio, która jest odmianą cykorii. Smaczna - polecam!
Składniki
ilość porcji: 6
- 1/2 główki sałaty lodowej
- 1 główka sałaty rzymskiej mini (lub pół główki rzymskiej)
- 1 główka radicchio
- 1/2 cebuli
- 1/2 czerwonej papryki
- Sos
- 2-3 łyżeczki musztardy
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Przygotowanie: 20min. › Gotowe w: 20min.
- Sałaty dobrze opłukać i osuszyć. Porwać na małe kawałki.
- Cebulę posiekać a paprykę pokroić w cienkie paski. Wymieszać z sałatami.
- Wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszać i połączyć z sałatką.